NIAG verzorgt binnenklimaat NEMO ‘Studio’

NIAG verzorgt binnenklimaat NEMO ‘Studio’

Voor NEMO Science Museum heeft de Nederlandse Installatie AdviesGroep (NIAG) uit Dronten de klimaatinstallaties van de nieuwe tentoonstellingsruimte ‘de Studio’ ontworpen en aangepast.

NEMO ziet de extra locatie, gevestigd in de laagbouw van gebouw 027 op het Marineterrein, als een laboratorium voor nieuwe programma’s die de instelling daar vorm kan geven. De Studio op het Marineterrein Amsterdam biedt ruimte om programma’s te maken die een aanvulling vormen op het aanbod in het huidige science museum. NEMO zal er op de kenmerkende, laagdrempelige en interactieve manier, nieuwe tentoonstellingen en programma’s bedenken, testen en toepassen.

Met het thema voedsel van morgen is de eerste tentoonstelling inmiddels gestart in NEMO Studio. Om dat op een duurzame en betaalbare wijze mogelijk te maken hebben de klimaatinstallaties in de voormalige sporthal op advies van NIAG een flinke metamorfose ondergaan. “Het is voor NEMO van belang om niet gelijk teveel kosten te hoeven maken voor de gebouwinstallaties. Het nieuwe concept van Studio zal zich eerst moeten bewijzen. Daarom heeft NIAG de installaties zo ontworpen dat bij groei van het aantal georganiseerde evenementen de capaciteit van de installaties eenvoudig kan worden opgeschaald”, zegt NIAG-directeur Arthur van Wijk. “Om voor extra koeling en een blijvend comfortabel binnenklimaat te zorgen hebben we locaties gereserveerd die, indien nodig, snel kunnen worden ingericht en aangesloten. Hopelijk wordt de NEMO Studio een succes. Wij zijn er in ieder geval trots op om als Nederlandse Installatie AdviesGroep voor NEMO dit advieswerk te mogen leveren. ”

Gebouw 027 is met het vernieuwde installatieconcept een voorbeeld geworden van kostenbewust investeren, rekening houdend met de restlevensduur van het installatiesysteem en het budget van de gebruiker.

NIAG is een adviesbureau op het gebied van installatietechniek. We zijn gespecialiseerd in de ventilatie, verwarming en de energievoorziening van gebouwen. NIAG werkt onafhankelijk van aannemers en installateurs.