Sporthal de Seinpaal te Volendam

Sporthal de Seinpaal te Volendam

Voor de nieuwbouw van sportcomplex “De Seinpaal” en de verbouwing van zwembadcomplex “De Waterdam” is NIAG de installatie adviseur.

Het project bestaat uit de nieuwbouw van het sportcomplex “De Seinpaal”. De Seinpaal bestaat uit een sporthal met drie sportzalen, tribune, kleedruimten, centrale entree hal, horeca/kantine en diversen nevenruimten. Het nieuwe sportcomplex wordt tegen het bestaande zwembadcomplex “De Waterdam” aangebouwd. Het complex krijgt een gezamenlijke verhoogde entree hal.

Werkzaamheden NIAG

NIAG heeft opdracht gekregen voor het ontwerp van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Ook de begeleiding van de aanbesteding en uitvoering maken deel uit van de opdracht. Het traditionele ontwerpproces is doorlopen waarin NIAG de fasen PvE, VO,DO en bestek heeft uitgewerkt. Aan de hand van de bevindingen heeft NIAG een compleet installatie advies gegeven. Dit omvat het opstellen voorlopig ontwerp, uitwerken definitief ontwerp, uitvoeren van diversen berekeningen, bestek en tekeningen en budgetbewaking.

Specifieke projectkenmerken:

_Twee opdrachtgevers

_Legionellavrij ontwerp douchesysteem

_5 luchtbehandelingskasten

Project gegevens:

Project:Nieuwbouw sporthal “De Seinpaal” en verbouw zwembad ‘’De Waterdam’’
Opdrachtgever:Gemeente Edam-Volendam
Architect:AGS Architects International BV
Omvang:3.500 ca. m²
Advies:maart tot december 2015
Oplevering:Medio 2016